Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z kwaszonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 80 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
kapusta kwaszona 100 g
cebula 10 g
ziemniaki 100 g
tłuszcz 20 g
mąka 5 g
sól
cukier 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kwaszonej kapusty

Mięso opłukać, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Do tak przygotowanego wywaru dodać włoszczyznę i marchew, a następnie cebulę pokrojoną w ćwiartki i przysmażoną. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki i warzywa będą już miękkie, dodać kapustę. Zrobić zasmażkę- dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.07.2011 17:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak