Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzybroda z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
wieprzowina 25 dag
cebula 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
ząbek czosnku
boczek wędzony 10 dag
kminek do smaku
sól do smaku
woda
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda z białej kapusty

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić. Wieprzowinę pokroić. Do garnka włożyć kapustę , cebulę, wieprzowinę, liść laurowy, sól, pieprz i kminek, zalać wrzątkiem , gotować 40 min. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować ok15 min aż będą miękkie. Boczek drobno pokroić, zrumienić , dodać do zupy, przyprawić do smaku roztartym z solą czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 19.03.2011 09:02
Ciekawy przepis i fajna nazwa.
iwona332 10.02.2011 11:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak