Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
cebula 1-2 sztuki
czosnek 2 ząbki
mąka 1 i 1/2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami. Cebulę obrać, zatrzeć na tej samej tarce, czosnek obrać drobno posiekać.
Jajka połączyć z cebulą , czosnkiem i mąką, przyprawić sola i pieprzem. Dodać wszystko do ziemniaków, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć placki z obu stron na rumiano, osączyć z tłuszczu, podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak