Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1łyżka
mąka 1łyżka
mleko 3/4szkl
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z dorsza

Filety zmielić.Masło rozpuścić,dodać mąkę i mieszając,zrobić złocistą zasmażkę.Zdjąć z ognia,wlać trochę mleka,wymieszać by nie było grudek.Wlać resztę mleka,postawić na małym ogniu,wciąż mieszając,aż zgęstnieje.Ostudzić,włożyć rybę,przyprawić solą i pieprzem,wyrobić na masę.Ubić białko jajka,do piany dodać żółtko,ubić razem.Wmieszać do zimnej masy.Dłońmi wyrobić owalne kotleciki.Obtoczyć w tartej bułce,smażyć na gorącym oleju.Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 03.01.2011 07:53
musi być niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak