Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynką we flądrę :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2 szt ( wypatroszona , ze skórą ,
sok z cytryny 1 sztuki
sok ze słodkich mandarynek 2 szt duże
skórka z mandarynki 0,5 szt oczyszczona z białego pod sk
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 płaskiej łyżeczki
brązowy cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka do oprószenia - wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynką we flądrę :

Zrobić marynatę mieszając : sok z mandarynek, cytryny, 1/3 szklanki oleju, cukru, skórki mandarynkowej , sosu sojowego . Zalać nią ryby i zostawić na godzinę w lodówce .Wyjąć ryby z marynaty . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .
Rozgrzać na patelni olej z masłem ( raczej sporo- fladry dobrze sie smażą jak są w oleju zanurzone ) .Wkładać rybę na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 05.06.2012 19:57
ekstra
ZEWA 17.01.2012 12:15
super
barbara11561 05.05.2011 15:50
Bardzo zachęca do jedzenia:)
Henryka2 27.01.2011 11:49
Pyszna rybka, jak zwykle u Ciebie!
Henryka2 27.01.2011 11:49
Pyszna rybka, jak zwykle u Ciebie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak