Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1
sól do smaku
woda pół szklanki
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1
olej do smażenia 3 łyzki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem mielonym

Z przesianej przez sitko mąki, jednego jajka, szczypty soli i pół szklanki przegotowanej wody zagnieć ciasto. Zostaw pod przykryciem na pół godziny.
Cebulę obierz i poszatkuj. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw zeszklij cebulę, potem podsmaż mocno rozdrobnione mięso mielone. Kiedy farsz już będzie gotowy dodaj do niego pieprz, sól i wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka, w które zawiniesz farsz. Pierogi zagnieć tak, aby nadzienie nie wyleciało w trakcie gotowania.
Pierogi wrzuć do gotującej się wody. Od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze 3 minuty.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak