Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z czerwoną kapustą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główka czerwonej kapusty
kilo kapusty kiszonej
kawałek wędzonego boczku
kawałek mięsa z kością
kilka lasek kiełbasy
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz w ziarnach
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
Imbir mielony Prymat
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z czerwoną kapustą

Bigos z dodatkiem czerwonej kapusty smakuje nieco inaczej, niz z białej. Mięso podsmażamy, dodajemy nieco wody i poszatkowaną czerwoną kapustę. Wsypujemy przyprawy oprocz mielonych. Osobno, też z przyprawami gotujemy kapustę kiszoną. Gdy obie będą miękkie, łączymy je i gotujemy razem. MIęso wyjmujemy, obieramy i dodajemy do kapusty.
Na patelni podsmazamy pokrojony boczek wędzony i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do bigosu, przyprawiamy mielonym pieprzem i imbirem i gotujemy jeszcze trochę razem.
Najlepiej smakuje odgrzewany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zosia1 24.03.2013 09:06
jeszcze nigdy o takiej wersji bigosu nie słyszałam,jak żyję bigos zawsze był z tradycyjnej białej
alaaa 06.05.2012 14:29
pierwsze słyszę nigdy nie próbowałam
Wacław 03.02.2012 09:19
pycha,dla mnie nowość
pacpaw 28.12.2011 22:01
pomysł godny nasladowania
Katarzyna156 16.09.2011 10:17
ciekawy pomysł :)
m1monika 04.06.2011 22:25
ciekawe
ben-ka 20.05.2011 13:09
Nie gotowałam nigdy bigosu z kapusta czerwoną - uważam to za świetny pomysł:)
Edyta38 14.03.2011 17:37
pycha !!!
SmacznaPyza 21.12.2010 09:31
nie przyszło mi do głowy robić bigos z czerwoną kapustą, ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak