Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krupnik na rosole drobiowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
kostka rosołowa 2
marchewka 2
seler 1
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kasza jęczmienna 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krupnik na rosole drobiowym

Do zimnej wody wkładamy porcję i gotujemy na małym ogniu ok 30 min. Wrzucamy jedną marchew i połowę selera, przyprawy kostkę i gotujemy kolejne 20 min. Druga marchew i połówkę selera kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Gotujemy ok 15 min i wyławiamy porcję rosołową oraz całe warzywa, a dodajemy kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 15.06.2012 22:44
smaczna
dianix 19.08.2011 23:30
kiedys nie lubialam, teraz sie przekonalam
edyta44 19.02.2011 12:38
smaczna
misia53 03.12.2010 14:37
Krupnik jest pyszny , gdy jesz we dwoje , krupnik ma również zalety swoje! Ale do zupy dorzuć ziemniaka , żeby nie była zupa nijaka!
pacpaw 30.11.2010 22:08
może nie dodałem ta porcja kaszy jest na garnek 4 litrowy. Smak kaszy wyczuwalny w zupie.
goofy9 30.11.2010 21:26
uwielbiam krupnik, robie prawie identyczny (daję zdecydowanie więcej kaszy)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak