Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w skorupce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1łyżka
ziele angielskie 3ziarna
Goździki całe Prymat 2
cukier 1/3łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
szynka wieprzowa 1kg
bulion wołowy 1szkl
miód 4łyżki
cukier puder 2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w skorupce

Sól wymieszać z rozgniecionym pieprzem,zielem i goździkami,dodać cukier i pokruszony liść laurowy.Mieszanką natrzeć szynkę,ułożyć w naczyniu.Przykryć,postawić na 3dni w chłodne miejsce.Po tym czasie wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Naciąć dekoracyjnie wierzch,włożyć szynkę do brytfanki,podać bulionem.Piec ok.1godz. w temp.200stopniC,polewając bulionem.Na 20min przed końcem pieczenia posmarować szynkę miodem wymieszanym z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.06.2011 22:14
smaczne
agata1722
agata1722 14.02.2011 11:50
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak