Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10-12 szt
masło 2 łyzki
jajko 1 szt
zielona pietruszka 4-5 gałązek
sól, pieprz do smaku
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Pieczarki opłukać, oddzielić trzony. Kapelusze lekko wydrążyć, osączyć z wody.
Trzony i wydrążone częśczarek drobno posiekać i usmażyć na maśle wraz z drobno porojoną cebulką. Posolić i dodać zmielonego świeżo pieprzu.
Gdy fersz bedzie miękki, dodać surowe, roztrzepane jajo i posiekana pietruszkę.Dokładnie wymieszać.
Kapelusze posolić i napełnić farszem, ułożyć na wysmarowanej blasze.
Piec w piekarniku w temp. 150 stopni przez ok 20-25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.03.2014 12:35
fajny przepis !!!!
ONY_za_kare 10.11.2013 16:46
smaczne danie
Alex_M 13.08.2013 08:14
moze byc dobre :)
Malinka 13.04.2013 21:19
No tak, zgadzam się :)
Elżbieta17 13.04.2013 18:15
fajna propozycja na kolację:)
Renata22 08.11.2012 16:47
kapitalne! proste i pomysłowe:)
kuklik 10.08.2011 20:39
rewelka
rosik93 30.11.2010 21:06
mniam
Malinka 30.11.2010 14:39
Szczerze polecam bo wbrew pozorom szybko się robią i smakują:)
Ewa111 30.11.2010 14:33
świetne,muszę koniecznie takie muszę zrobić
Małgorzata113 30.11.2010 13:22
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak