Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 10 dag
mka ziemniaczana 10 dag
cukier puder 10 dag
masło 20 dag
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak 5 dag
lukier
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana z makiem

Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i kolejno wbijamy jajkami.Dodajemy mąki i proszek do pieczenia .Mieszamy i dodajemy mak .Wylewamy do natłuszczonej formy z kominkiem posypanej bułka tarta i pieczemy w nagrzanym do 190* C przez 45 minut.Po wyjęciu ,studzimy polewamy lukrem i dekorujemy połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.11.2012 10:17
pycha
anemon 18.11.2011 07:44
Myślę, że będzie mi smakowała.
ben-ka 13.11.2011 08:13
musi być dobra z makiem szczególnie:)
barbara11561 12.09.2011 09:45
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak