Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
cebula 1 szt
jajko 2 szt
pieczarki 8 szt.
ser żółty 20 dag
olej do smażenia
mąka ziemniaczana 3 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle grzybowe

Mięso opłukać,osuszyć a następnie pokroić w dość drobna kostkę.Pieczarki i cebule obrać i również pokroić w drobna kostkę,po czym przełożyć do miski,dodać starty ser,mięso oraz wbić jajka połączone z maka ziemniaczana.Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy.Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy,róbcie płaskie środek się szybciej usmaży,smażyć z obu stron.Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 08.01.2011 17:00
fajne
Ewelina45 01.12.2010 09:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak