Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na twardo panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1
olej do smażenia pół szklanki
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na twardo panierowane

Ugotowane na twardo jajka, obierz ze skorupek. Jedno surowe jajko rozbij, roztrzep i wymieszaj z solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni. Jajka obtocz najpierw w surowym jajku, później w bułce tartej. Smaż w głębokim tłuszczu około 5 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak