Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowo-kapustowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
groszek konserwowy 0,5 szklanki
kapusta 100 g
marchewka 1 szt
ziele angielskie 4 kulki
natka pietruszki do smaku
woda 2 szklanki
śmietana 18 proc 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowo-kapustowa

Do garnka wlać 2 szklanki wody,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojoną marchewkę,natkę pietruszki,groszek konserwowy,pokrojoną kapustę,ziele angielskie.Całość doprawić pieprzem ziołowym i dodać kostkę rosołową.Gotować wszystko do miękkości na średnim ogniu.Pod koniec gotowania zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.12.2010 17:09
pyszna zupka!
m1monika 01.12.2010 15:59
lubię takie zupy :-)
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:06
super
ElizaT 01.12.2010 05:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak