Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w przecierze z agrestu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Morele wypestkowane 1 kg
agrest 800 g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w przecierze z agrestu

Morele przekroić na pół. Połówki moreli ułożyć w słojach. Agrest umyty rozgotować z dodatkiem małej ilości wody, przetrzeć przez sito, przecier osłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełniać słoiki z połówkami moreli. Pasteryzować w temp. 95 stop, przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak