Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z czarnego bzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z czarnego bzu

Na dno naczynia wlać ok. 1 szkl wody, włożyć dojrzałe i opłukane owoce i doprowadzić pod przykryciem do wrzenia. Rozgotowane owoce przetrzeć przez sito.
Przecier osłodzić do smaku, rozlać do słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.04.2012 10:33
robię taki sam, jest po prostu świetny, zwalcza przeziębienie i wysoką gorączkę
SyMiki 17.09.2011 16:40
muszę spróbować
MAŁGORZATA108 30.11.2010 22:20
Podobno zdrowy, ale mi nie smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak