Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
czosnek 1
ziele angielskie do smaku
woda 1 litr
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyj dokładnie, oczyść ją z pestek i pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę powkładaj do słoików. Do każdego słoika dodaj ziele angielskie, parę ziaren pieprzu czarnego do smaku i ząbek czosnku.

Aby sporządzić zalewę wymieszaj wodę z octem, dodaj do niej sól i cukier. Zalewę wlej do słoików. Paprykę pasteryzuj około 15 minut.

Papryka konserwowa to wspaniały dodatek zarówno do śniadania, obiadu jak i kolacji.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak