Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka, 1 szt
marchew 1 szt
seler, 1/2 szt
maslo 2 lyzki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana 150 ml
sól
pieprz
grzyby suszone 80 g
kasza jęczmienna perłowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z suszonych grzybów

Grzyby opłukać, zalać 1 l wody, moczyć godzinę i gotować 30min. Warzywa obrać i opłukać. Cebulę posiekać i przesmażyć na łyżce masła.
Warzywa i cebulę dodać do grzybów, gotować 30 min. Wywar przecedzić, grzyby posiekać. Ugotować kaszę na 300ml wywaru.
Gdy będzie miękka, dodać 1 łyżkę masła i rozetrzeć ją, aby zbielała. Połączyć kaszę z pozostałym wywarem i posiekanymi grzybami,
doprawić, wlać śmietanę i gotować 3 minuty, ubijając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak