Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 0,5 szt
cytryna 1 szt
masło 50 g
jajko 4 szt
mąka
bułka
włoszczyzna 1 (oczyszczona)
natka pietruszki 2 łyżki
ryba 1 (oczyszczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety rybne

Rybę opłukać i gotować. Dodać umytą włoszczyznę. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i zemleć. Do masy dodać natkę pietruszki, trochę masła,
startą skórkę z cytryny i 2 jajka. Dobrze wymieszać i formować z niej małe krokieciki.
Każdy krokiet obtoczyć w mące, w rozkłóconych
pozostałych jajkach i tartej bułce i smażyć na gorącym maśle do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak