Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 2
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy
ryż
śmietana i sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Opłukane skrzydełka wkładamy do garnka, dodajemy do nich startą (na tarce jarzynowej) włoszczyznę i sól do smaku. Wszystko to zalewamy wodą i gotujemy przez ok 15 min. Po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy aż napęcznieje, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 14.06.2012 17:29
mmm
Emilia21 14.06.2012 17:29
mmm
traktorek 04.05.2012 19:40
mniam
Mariusz10 06.01.2012 11:14
smaczna
goofy9 24.06.2011 13:46
uwielbiam tradycyjne dania
Grazyna0211 19.03.2011 09:42
pomidorowa z ryżem zawsze pyszna
ewelina/bunia 21.02.2011 21:17
pycha
gosia47-47 07.02.2011 09:57
uwielbiam pomidorową
accee 04.02.2011 22:21
super
Ania67 02.02.2011 08:57
Zawsze pyszna:)
gacopierz23 28.01.2011 20:13
ulubiona zupa moich dzieci
pawel007 13.01.2011 21:22
mniam,
MAR3STA 07.01.2011 22:03
polecam do tego trochę natki pietruszki i łyżkę podsmażonego masła;)
MAR3STA 07.01.2011 22:01
robię taką pomidorówkę na szybko;)
Mysiunia 12.12.2010 12:02
moja ulubiona;)
jarek4 10.12.2010 18:30
super
hastalavista 05.12.2010 23:42
uwielbiam! moja ulubiona zupa :)
Natalia/tubisiek 05.12.2010 09:03
super!
Agnieszka172 01.12.2010 12:41
lubię pomidorową, chyba dziś zrobię
Justyna70 01.12.2010 06:39
bardzo lubię!
pacpaw 30.11.2010 09:45
szybka pomidorówka, a do tego pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak