Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser Pati D.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 1 kostka
budynie waniliowe 2
likier kukułkowy
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier
mleko
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: deser Pati D.

Budyń zagotować z cukrem i mlekiem w ilości trochę mniejszej niż podano na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Margarynę zmiksować, ciągle mieszając dodawać stopniowo budyń.
Kawę z odrobiną cukru rozpuścić w miseczce z wodą, zamaczać biszkopty i wykładać nimi spody szklanek. Nałożyć warstwę kremu, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i warstwę kremu. Polać likierem krówkowym, udekorować biszkoptem. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.04.2011 08:07
Oj,ale mi narobiłaś apetytu na taki deser.
jolaxa1 02.03.2011 22:07
mniam
Szarrikka 30.11.2010 09:16
Brzmi świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak