Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kukułkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukułki 120 gram
woda
mleko skondensowane słodzone 2 puszki
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
spirytus 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kukułkowy

Kukułki odwinąć z papierków, wrzucić do blendera, zmielić. Kukułki przełożyć do rondelka z odrobiną wody. Podgrzewać na ogniu cały czas mieszając (uważając, żeby się nie przypaliło ).
Po przestygnięciu przełożyć wszystko do miski. Zalać spirytusem (jeżeli cukierki nie rozpuściły się dobrze pozostawić je w butelce w samym spirytusie na kilka dni co jakiś czas mieszając). Dolać mleka skondensowane. Dokładnie wymieszać. Przelać do butelek. Odstawić na conajmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.07.2011 18:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak