Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier krówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleka skondensowane słodkie 3 puszki
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
spirytus 200 ml
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Likier krówkowy

2 mleka skondensowane wstawić do garnka, zalać wodą powyżej wysokości puszek. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 godziny. Po zagotowaniu mleko pozostawić w puszce do całkowitego ostygnięcia (w żadnym wypadku nie wolno otwierać gorących puszek - grozi poparzeniem ). Po ostygnięciu mleko przełożyć z puszek do miski, wymieszać trzepaczką lub rozmiksować. Dolać mleko niesłodzone i słodzone. Porządnie wymieszać. Ciągle mieszając dolewać stopniowo spirytus. Przelać do butelek, szczelnie zakręcając. Likier jest gotowy do spożycia od momentu przyrządzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 13.05.2012 18:33
o to pewnie jest smaczne
Andzia1977
Andzia1977 13.09.2011 23:16
MNIAM,MNIAM
bursztynek 19.05.2011 23:52
to musi być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak