Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
czosnek 5 ząbków
sól 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka bez pieczenia

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać sól, majeranek.
Tak przygotowaną mieszanką natrzeć mięso. Odstawić na noc.
Do głębokiej patelni wlać odrobinę oliwy, rozgrzać i położyć mięso. Podsmażyć chwilkę z dwóch stron po czym nalać odrobinę wody i przykryć pokrywką. Gotować na małym ogniu na każdy kilogram po 1 godzinie. Po 1,5 h co jakiś czas sprawdzać czy mięso jest już gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 22.05.2012 18:44
Genialna. Aż w domu zapachniało! :)
stokrotka 31.03.2011 15:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak