Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat 1 - 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
wiśniówka 1 - 2 kieliszki
boczek 1,5 kg
oliwa
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek bez pieczenia

Boczek natrzeć musztardą z maggi, wiśniówką oraz majerankiem.
Odstawić na noc do lodówki.
Głęboką patelnię z odrobiną oliwy rozgrzewamy i kładziemy na niej boczek. Podsmażamy chwilkę z dwóch stron, po czym dolewamy trochę wody i zakrywamy pokrywką. Zmniejszamy gaz na mały ogień i tak dusimy. Czas duszenia zależy od wagi boczku oraz intensywności gazu pod patelnią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.03.2011 23:22
dobry
Magdalena80 10.03.2011 23:22
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak