Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miodowo-sojowa z nutką chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód prawdziwy 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sezam 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
olej z pestek winogron 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miodowo-sojowa z nutką chili

Miód, sos i olej łączymy i dokładnie mieszamy w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą ziołową i zalewamy sosem. Dodajemy sezam, chili i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na noc. Marynaty tej używam głównie do drobiu na słodko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.11.2010 00:38
Gdy szukasz przepisu na żywność zdrową, pacpaw poleca marynatę miodowo -sojową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak