Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak majerankowy z suszoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2
skrzydełka kurczaka 2
Majeranek suszony Prymat
olej z pestek winogron
bulion warzywny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak majerankowy z suszoną cebulką

Udka i skrzydełka obficie posypujemy solą ziołową, majerankiem oraz cebulą suszoną. Skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. NA rozgrzanym oleju kładziemy kurczaka i chwilkę smażymy na dużym ogniu. Przewracamy na drugą stronę, dodajemy talarki cebuli. Smażymy 4 minuty, zalewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Operujemy tak pokrywką, aby większość bulionu wyparowało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.10.2012 21:48
bardzo fajny przepis
edyta44 18.01.2012 11:59
pycha
Brigitte 29.11.2011 20:07
delikatne ;)
Ewelina38 03.08.2011 13:51
uwielbiam takie, tak dużo majeranku... mniamniuśne :P)
Monika193
Monika193 14.06.2011 13:58
super udka
eli82 22.05.2011 09:18
super
ben-ka 30.11.2010 10:29
Udka I klasa !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak