Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski bułczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 5
mleko 1szkl
cebule 2
masło 1łyżka
Kminek mielony Prymat 1łyżeczka
NASIONA KMINKU 1/4łyżeczki
jajko 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kluski bułczane

Bułki pokroić w plastry,zalać letnim mlekiem i odstawić,aż je wchłoną.Cebule obrać,posiekać,zeszklić na maśle.Razem z mielonym i całym kminkiem dodać do miski z namoczonymi bułkami.Wbić jajka,oprószyć gałką muszkatołową,solą i pieprzem.Wyrabiać ręką,aż powstanie gładkie,zwarte ciasto.Formować z niego okrągłe kluski.W szerokim rondlu zagotować wodę z solą,na wrzątek kłaść knedle.Gdy wypłyną zmniejszyć ogień i gotować,aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak