udka z grzybami

udka z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    8
  • cebula

    1
  • pieczarki

    50 dag
  • masło

    3 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • rosół

    1/4 litra
  • kremówka

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka natrzeć olejem i posypać solą i pieprzem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie cebulę pokroić w kosteczkę, podobnie pieczarki. Zarumienić je razem na rozgrzanym tłuszczu. Posypać mąką i zasmażyć. Następnie podlać rosołem i śmietaną. Zagotować i dodać zioła. Tak powstałym sosem polewać udka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

26.03.2013 15:36
super pomysł na pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat