Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 8
cebula 1
pieczarki 50 dag
masło 3 dag
mąka 2 łyżki
rosół 1/4 litra
kremówka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: udka z grzybami

Udka natrzeć olejem i posypać solą i pieprzem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie cebulę pokroić w kosteczkę, podobnie pieczarki. Zarumienić je razem na rozgrzanym tłuszczu. Posypać mąką i zasmażyć. Następnie podlać rosołem i śmietaną. Zagotować i dodać zioła. Tak powstałym sosem polewać udka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.03.2013 15:36
super pomysł na pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak