Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z twarogu i brokuła

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1duży
cebula
ząbek czosnku 3
olej 1łyżka
masło 1łyżka
śmietana słodka 100ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1łyżeczka
sól
pieprz
rosół drobiowy (czysty)

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z twarogu i brokuła

Brokuł oczyścić,umyć,podzielić na jak najmniejsze różyczki.Cebule i czosnek obrać,posiekać,zeszklić w rondlu na oleju z masłem,wlać bulion,włożyć do niego oczyszczony brokuł.Gotować,aż część płynu odparuje,a brokuł zmięknie.Brokuł przestudzić,zmiksować,wlać śmietanę,postawić na małym ogniu.Mieszając,zagotować,aż masa zgęstnieje trochę.Dodać zmiksowany twarożek,przyprawić do smaku.Połączyć z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody,dokładnie wymieszać wszystko.Masą napełnić wypłukane zimną wodą foremki na babeczki.Odstawić w chłodne miejsce,by zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak