Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z cukini lub kabaczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,4 kg
marchew,pietruszka 1 szt.
cebula 4 szt.
tłuszcz 4 łyżki
kiełbasa 2 laski
pomidory lub koncentrat pomid.
sól,pieprz,papryka miel,zielen
mąka 1 łyżka
kabaczek 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z cukini lub kabaczków

mięso pokroić i poddusić z warzywami kabaczek lub cukinię umyć i obrać ze skóry przekroić na połowę wydrążyć i pokroić w kostkę,drobno pokrojoną cebulę zeszklić dodać kabaczki lub cukinię lekko podsmażyć,przełożyć do wywaru podduszone mięso wyjąć z wywaru i lekko przyrumienić na patelni,dodać do kabaczka gotować pod przykryciem,lecz nie rozgotować,kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę,dodać do potrawy następnie dodaćdrobno pokrojone pomidory lub koncentrat pomidorowy,przyprawić do smaku,zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu posypac sporą ilością zieleniny,podawać z pieczywem.Bigos bardzo smakuje po dodaniu kilku przysmażonych pieczarek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.03.2012 08:42
smaczny
Wafelek2601 03.06.2011 02:46
super
Babciagramolka 05.12.2010 08:39
Lubię wszystko co duszone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak