Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśny barszcz grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone kapelusze prawdziwków 15dag
ziarenka pieprzu 4
rosół wołowy 1 i 1/2l
sok z kapusty kiszonej 1szkl
śmietana 12% 1/3szkl
mąka 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśny barszcz grzybowy

Grzyby dokładnie wypłukać,zalać na noc letnią wodą.Rano gotować je ok.15min w tej samej wodzie,w której się moczyły.Dodać pieprz w ziarenkach,wlać rosół i dalej gotować,aż grzyby będą miękkie.Wtedy wyjąć je łyżką cedzakową.Do wywaru dodać sok z kapusty.Śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy,wymieszać,żeby nie utworzyły się grudki.Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 04.03.2012 08:34
mniam
Ewelina47 15.01.2011 17:10
grzybowa pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak