Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartacze nadziewane mięsem i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg.
mięso mielone 0,25 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 2 szt.
sól,pieprz,majeranek,ziele ang
słonina do kraszenia

Przepis i sposób przygotowania na: kartacze nadziewane mięsem i kapustą

obrać ziemniaki i podzielić na trzy części:jedną ugotować a pozostałe zetrzeć i odsączyć sok ugotowane ziemniaki zemleć zrobic ciasto jak na pyzy mieszając ziemniaki surowe z ugotowanymi ,przed przygotowaniem ciasta zrobić nadzienie udusić kapustę z mięsem,odparować,wystudzić i zemleć w maszynce,dodać podsmażoną cebulę przyprawić do smaku,podzielić ciasto na części i uformować paluszki rozłożyć na każdym uformowane w kulkę nadzienie i szczelnie zawinąć można je obtoczyć w mące,ugotować w osolonej wodzie,podawać okraszone skwarkami z dodatkiem surówki,możemy odgrzewać w wodzie lub zawinąć w cienki plaster słoniny ułożyć w prodiżu lub naczyniu żaroodpornym i podpiec w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.02.2012 20:17
pyszne danie !
IKrakowianka 31.01.2012 11:01
przepyszny obiad
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 09:55
smaczne
Wafelek2601 28.09.2011 09:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak