Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe racuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemiaczana 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyzki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt
cukier puder 15 dag
sok i skórka z otartej cytryny 1 szt
banan 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe racuszki

Mąki wymieszać ze sobą z mlekiem i rozkłóconymi jajkami, następnie zmiksować lub utrzeć z pozostałymi składnikami na jednolitą masę(jeśli jest zbyt rzadkie, dodać odrobinę mąki, jeśli zbyt gęste dolać 1-2 łyżki wody). Smażyć na rozgrzanej oliwie. Podawać posypane cukrem pudrem, dżemem,lub z bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
Juleczka20 24.02.2012 11:17
uwielbiam
Joanna108
Joanna108 13.07.2011 08:53
mojej córce by pewnie smakowały
marta639 18.09.2010 12:13
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak