Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa generalska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5
cebule 4
masło 5dag
śmietana 150ml
mąka 2łyżki
rodzynki 2dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa generalska

Opłukane grzyby namoczyć na noc,ugotować do miękkości w tej samej wodzie,pokroić w paski,odstawić z wywarem.Cebule obrać i pokroić w kostkę,lekko zrumienić w rondlu na stopionym maśle,zalać bulionem,zagotować.Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i rodzynkami.Dodać pokrojone grzyby razem z wywarem.Chwilę pogotować,doprawić.Wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak