Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie walijskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3/4 kg
por,marchew 2 szt.
boczek wędzony 0,1 kg
wątroba wołowa 0,3 kg.
masło 1 łyżeczka
seler 1 mały
natka piertuszki,św majeranek po łyżeczce
bulion 3/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: danie walijskie

bulion zagotować i włożyć do niego pokrojone w kostkę ziemniaki,por i marchewkę umyć i pokroić w plastry a seler w słupki,gotować ok.20min.potem doprawić solą i pieprzem,pokrojony boczek podsmażyć na maśle a potem wątrobę pokrojoną na małe kawałki,posypać ją majerankiem,pietruszką,solą i pieprzem,połączyć z warzywami,podawać z bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.09.2012 10:46
super
Angelika10 28.12.2011 22:09
Ciekawe.
pigila
pigila 03.10.2011 17:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak