Masa cytrynowa do ciast

Masa cytrynowa do ciast

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    0,5 kostki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • sok z jednej cytryny

  • mleko

    0,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotować z masłem i cukrem. Dodać sok z cytryny. Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i mieszając wlewać do gotującej się masy. Ostudzić. Nadaje się zarówno do przekładania biszkoptu, nałożenia na tarty jak i do wypełnienia babeczek.
Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat