Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa cytrynowa do ciast

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
masło 0,5 kostki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z jednej cytryny
mleko 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa cytrynowa do ciast

Szklankę wody zagotować z masłem i cukrem. Dodać sok z cytryny. Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i mieszając wlewać do gotującej się masy. Ostudzić. Nadaje się zarówno do przekładania biszkoptu, nałożenia na tarty jak i do wypełnienia babeczek.
Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak