Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z fasolą i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5
ziemniaki 3
kiełbasa podwawelska 15dag
olej 1łyżka
sok z cytryny
ząbek czosnku
smietana 18% 4łyżki
majeranek
szczypiorek usiekany
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z fasolą i kiełbasą

Buraki umyć,obrać,pokroić w paseczki.Zalać w garnku bulionem,gotować 15min.Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w kostkę.Dodać do buraków.Gotować,aż warzywa będą miękkie.Następnie włożyć do garnka ugotowaną fasolę.Kiełbasę pokroić w cienkie paseczki,podsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać do zupy.Zagotować,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny i rozgniecionym czosnkiem.Rozlać na talerze,każdą porcję udekorować kleksem śmietany.Posypać majerankiem i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak