Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronu i kiełbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 g
kiełbasa szynkowa 30 dag
pieczarki 20 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 30% 3/4 szklanki
sól, pieprz
jajko 1
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronu i kiełbasy

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Kiełbasę, pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Mieszamy z makaronem. Przecier mieszamy z 1/4 szklanki śmietany i polewamy makaron i całość dokładnie mieszamy. Resztę śmietany mieszamy z jajkiem i polewamy wierzch zapiekanki. Zapiekać pod przykryciem w 190°C przez ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 14.02.2012 09:05
smaczne
Seba 20.08.2011 15:37
smaczne
iwona332 21.07.2011 10:04
super
SyMiki 13.02.2011 22:08
Pychotka
ben-ka 09.01.2011 09:29
Makaron zapiekany jak jest dobry nie jest zły:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak