Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOtlety z plędwiczki podwójnie panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kilka plastrów polędwicy
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
majeranek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOtlety z plędwiczki podwójnie panierowane

Polędwiczke pokroiłam na dość grube plastry, które dokładnie rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem , zostawiłam tak w lodówce na kilkanaście minut.
Potem maczałam je w rozbitym jajku, tatrej bułce, potem jeszcze raz w jajku i bułce i smażyłam na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.08.2013 09:56
bardzo smaczne i apetyczne kotleciki
Ada-Gaba 24.07.2013 21:28
bardzo smakowite
Ela15 19.05.2011 13:05
wyglądają przepysznie
PaniMISIOWA 31.03.2011 07:32
jeszcze tak zrobionych polędwiczek ni jadłam! zawsze smażę je same...
m1monika 21.03.2011 20:48
smaczne :)))
jolaxa 15.01.2011 09:15
wyglada smakowicie
pacpaw 30.11.2010 00:39
z polędwiczki jeszcze nie jadłem. ale zdjęcia to spuer!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak