Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe z winogronami i pestkami słonecznika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1kg
olej 3łyżki
miód 1łyżeczka
ocet balsamiczny 1łyżeczka
sól
pieprz
sałata lodowa 1główka
sałata czerwona 1
pestki słonecznika 2łyżki
winogrona kilka (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe z winogronami i pestkami słonecznika

Wątróbki oczyścić z błon,podzielić na mniejsze części.Usmażyć na oleju z obu stron na rumiano,odłożyć.Do oleju ze smażenia dodać miód,ocet balsamiczny,wymieszać,przełożyć wątróbkę do sosu i dusić 2min.Oprószyć solą i pieprzem.Na półmisku ułożyć porwaną sałatę,na niej gorącą wątróbkę,polać sosem ze smażenia.Udekorować winogronami i posypać pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.12.2010 14:10
Bardzo lubię wątróbkę ,ale w takiej wersji nie jadłam .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak