Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie kakaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 6 łyżek
mąka 1 szklanka
woda 1 szklanka
kakao 2 łyżki
jajko 4
sól
śmietana kremówka
mix do śmietany
cukier 1/2 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie kakaowe

W garnku gotujemy wodę z masłem .Wsypujemy mąkę ,kakao i szczyptę soli .Ucieramy gładką masę .Zdejmujemy z ognia ,lekko studzimy i wbijamy 4 jaja.przekładamy masę do szprycy i robimy kleksy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 230 8 C .miedzy kulkami musi byc 5 cm odstępu.Pieczemy 25 minut.Po wyjęciu ciastek studzimy je przekrawamy na pól .Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru i mixu . Napełniamy śmiataną ,posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.12.2013 07:58
pyszne ptysiaki
Grażyna13 30.12.2012 12:48
Wspaniałe :)
caralajna 02.04.2012 21:42
super fajne
Jastinka 27.03.2012 14:57
świetne
olkaaa 23.02.2012 08:03
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 12.11.2011 00:10
Takich nie jadłam jeszcze.
ben-ka 29.07.2011 09:58
takich nie jadłam.
barbara11561 20.04.2011 18:50
SUPER
edyta44 30.11.2010 10:17
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak