Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białka jaj 3 szt
cukier 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
jabłka 0,5 umyte

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane

Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wstawić do rozgrzanego piekarnika. Upiec do miękkości i przetrzeć przez sito. Żaroodporny
półmisek posmarować masłem i posypać bułką tartą. Z białek ubić pianę, a gdy będzie sztywna dodawać stopniowo cukier, ciągle
ubijając. Piana powinna stać się lśniąca i bardzo gęsta. Wówczas zagrzać przecier. Dodawać stopniowo do ubitej piany wrzący przecier,
dalej ubijając. Masę wyłożyć na żaroodporny półmisek i zapiec w nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak