Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z sardynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
sardynki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z sardynkami

Na blachę położyć papryki i piec je 25 minut( w połowie pieczenia trzeba je odwrócić, aby nie były z 1 strony tylko przyrumienione). Po wyjęciu z piekarnika od razu papryczki wsadzić do rękawa lub folii i szczelnie go zamknąć. Poczekać, aż papryki ostygną. Wówczas wyjąć je z rękawa i obrać ze skórki, pozbawić nasion i pokroić w paski. Sardynki wyjąć z puszki, pokroić je na mniejsze kawałki i połączyć je z paprykami. Sos z sardynek zostawić i polać nim papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.10.2011 19:46
Interesujące połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak