Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku wg Teściowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
ząbki czosnku 2
korniszony 1/2 słoika
grzybki marynowane 1 słoik
olej 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól, cukier, pieprz
keczup pikantny 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku wg Teściowej

Śledzie moczymy kilka godzin w zimnej wodzie. Cebulę, czosnek, korniszony i grzybki kroimy w kostkę. Łączymy ze śledziami. Do oleju dodajemy musztardę, keczup i koncentrat i wszystko mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę. Jeszcze raz całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 19.11.2011 08:04
Powtórzę się, ale taka teściowa to skarb :)
Kopiko1983 27.07.2011 06:35
Teściowa wie co dobre...
agata1722
agata1722 21.12.2010 18:47
super przepis
krzyniu1984 02.12.2010 07:39
brzmi fajnie
Sylwia88 29.11.2010 19:37
co za nazwa :) może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak