Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka drobiowa z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
olej 3 łyżki
wątróbka drobiowa 1/2 kg
majeranek szczypta
jabłka 3
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka drobiowa z jabłkami

Cebulę kroimy w piórka szklimy na oleju.Następnie wkładamy na patelnie oczyszczoną i opłukana wątróbkę .Chwilę smażymy dolewamy trochę wody majeranek i dusimy pod przykryciem .Po 5 minutach dodajemy pokrojone w ósemki jabłka i dusimy razem do miękkości jabłek.Wykładamy na talerz i solimy .Podajemy do ziemniaków najlepiej młodych z koperkiem,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.12.2013 21:16
jabłka i wątróbka to dobry duet
David 25.04.2013 11:23
z jabłkami jeszcze nie robiłem
Motorek 14.04.2013 10:59
uwielbiam wątróbkę
misia53 13.12.2012 09:00
Przyznam się ,że nigdy z jabłkami nie robiłam , mam chęć spróbować
jeta72 12.03.2012 15:09
pyszna
ben-ka 16.10.2011 09:44
smaczne danie.
matii6 04.05.2011 22:44
ciekawy przepis
SmacznaPyza 24.12.2010 13:59
bardzo lubię
Sylwia88 29.11.2010 19:36
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak