Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jogurtowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
jogurt naturalny 1 pojemnika
cytryna 1 szt.
mąka pszenna 3 pojemniki od jogurtu
olej 1 i 1/2 poj.od jogurtu
proszek do pieczenia 1 op. małe
cukier puder 1 i 1/2 poj.od jogurtu
masło 20 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jogurtowe

UWAGA! Wszystkie składniki odmierzamy pojemnikiem od jogurtu.
Z cytryny zdejmujemy skórkę wyciskamy sok. ZÓŁtka oddzielamy od białek. Mieszamy jogurt z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, skórkę i sok z cytryny, następnie olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy mikserem. Białka jajek ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy i ostrożnie razem mieszamy. Rozlewamy do foremek do babeczek i pieczemy w piekarnku nagrzanym do 180 st. przez 45 min. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 29.11.2010 20:43
Prezentują się wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak