Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 1 sztuka
wątróbka wieprzowa 50 dag
sól
pieprz kolorowy
mleko 300 ml
ser żółty 15 dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarkami

Wątróbkę pokroić na porcje i namoczyć w mleku na 2 godz. Pieczarki umyć , pokroić w plasterki oraz cebulę.Usmażyć pieczarki z cebulą na 2 łyżkach oleju. Doprawić do smaku.Wątróbkę osuszyć i usmażyć na oleju.Ser trzemy na tarce. Na każdej porcji wątróbki położyć pieczarki , posypać serem. Włożyć do piekarnika na ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.11.2010 00:30
Ciekawy pomysł na przygotowanie wątróbki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak